ENTRE EL POC I EL MOLT, HI HA UNA MIDA

Jesica, molt prima, minifalda, un ull morat. Vanessa li aguanta el front mentre Jesi vomita en la tassa d’un wàter.

VANESSA –Ja, tia?

JESICA –Uf! tia, és que ma mare és un plom, tia, em fa menjar cinc voltes al dia, tia, cinc voltes al dia, tia, cinc. Tinc males ganes jo de casar-me de veres i anar-me’n de casa. Cinc voltes em fa menjar ma mare, tia.

VANESSA –Ja, ja, cinc. Uf! Cinc! I tu ho tires de seguideta, només acabar, no tia? Encara no m’has dit qué t’ha passat a l’ull.

JESICA –No, tia, de seguida no, tia. Només puc. Hui m’ha fet engolir-me un soparot de l’hòstia, tia, de l’hòstia… A l’ull… no m’ha passat res. (Mirant-se el cos i palpant-se’l) M’agradaria ser model i fer passarel.la, tia… Uauuu!

VANESSA –Qué has sopat?

JESICA Mirant-se a l’espill-Una sopa de peix, tia, buafff! de peix, tia, i en acabant m’ha fet menjar-me una taronja, tia, una taronja, tia, una taronja. Diu que té vitamina i jo qué sé… una taronja… Al meu home no li agrade grossa, saps. Ahir em va pegar i tot. I l’han denunciat. Estic molt grossa, no, Vane?

VANESSA –Molt grossa? No, estàs bé. Et va pegar? No comportes, tia, no el deixes que et pose la mà damunt.

JESICA –No m’enganyes,tia, no m’enganyes. Estic feta una vaca-burra; mira quin cul que tinc… i quina panxa… Uf! Estic horrible, tia, horrible. Demà no pense menjar res en tot el dia.

VANESSA –Diuen que és bo esmorzar bé perque aixina t’alimentes i tens tot el dia per a eliminar calories. Pero, no el deixes posar-te la mà damunt, Jesi.

JESICA –Ni pensar-ho! esmorzar bé! Qué vol dir ‘esmorzar bé’? Vols que m’engulga una sopa de peix a les nou del matí, o qué?

VANESSA –Jo em menge una poma, tia, an apple a day keeps de doctor away, tia, en acabant, una llesca de pa amb margarina i melmelada, i un got de llet; si no, ma mare no em deixa eixir de casa.

JESICA –Uauu! Pero, tu estàs bé del cap, tia? Tu estàs bé del cap, apple a day? Amb això, jo puc passar… tres setmanes com a mínim. Torna a tocar-se les natges i la panxa Estic grossa, veritat? Açò no pot ser. I tu dines i sopes i tot…?

VANESSA –Poquet, pero sí, desdejune, esmorze, dine, sope i, per anar-me’n a dormir, m’agrada pendre’m un got de llet, em relaxa i puc dormir més a gust.

JESICA –Uauu! Tu estàs malament del cap, tia, tu estàs… Jo no vull relaxar-me per a dormir, perferixc dormir amb la panxa buida, d’eixa manera, com tinc tant de desfici, em passe la nit pegant voltes pel llit, i creme calories, tia, creme totes les calories. Saps per qué estic tan grossa? Hi ha voltes que m’entren unes ganes de menjar xocolate, tia, unes ganes…! Que si no en menjara, em moriria, tia, em moriria, segur.

VANESSA –Que va, que va, tia; això és bo. Les dones necessitem menjar xocolate, tia, i sucre i fècula i greix.

JESICA –Greix, tia… Tu estàs bé del cap, tia?

VANESSA –Que sí, que sí, tia. Els hòmens, en canvi, preferixen menjar carn roja perque necessiten més proteïnes; pero, si t’abellix menjar xocolate, no et frenes, tia, que això és saníssim.

JESICA –Sí? D’acord, em deixes més tranquil.la. Tu no saps la mala consciència que m’entra cada volta que em pose un trosset de xocolate a la boca, tia; tu no ho saps…

VANESSA –Jo també en menge de quan en quan, i no em trobe grossa. Estic bé, no Jésica?

JESICA –No sé… Jo a tu et veig bé, en canvi jo… Un elefant, tia. Uff! Potser que, amb l’ull vermell este que tinc, no estiga guapa, tia, pero, a mi, de veres, de veres, els que em preocupen són estos quilos de més que no puc llevar-me mai de damunt. Passa’m això.

VANESSA Li dóna una botelleta d’aigua Beu, ja que no menges…

JESICA  -Dus. Tinc molta set…

VANESSA -Pero, conta’m qué et va fer eixe caracollons.

JESICA A punt de posar-se-la a la boca, la retira L’aigua no deu tindre calories, no, tia?

VANESSA –No. No sé… Jo no sóc metge, pero diuen que no en té.

JESICA –És que si té calories, pare de beure ara mateix, eh! encara que em quede més seca que una pansa.

VANESSA –Pero, Jesi, tia, quina mania que tens! Oblida’t de les calories, tia, oblida-te’n  ja, tia, i disfruta de la vida. Si estàs molt bé. Jo et veig una miqueta flaca i tot.

JESICA Saltant com un lleó Flaca! Vols burlar-te de mi, tia? Em trobes flaca, tia? Mira, mira quin cul que tinc, hòstia! Tot això és greix, calories que s’han anat acumulant ací, al cul, i, en acabant, aniran acumulant-se ací, a la panxa, i, finalment, m’unflaré com un  porc, tia, com un porc. Flaca, diu! Tu estàs cega, tia, tu estàs cega. Au, anem!

VANESSA –On vols que anem ara, tia?

JESICA –A cremar calories, tia, a la pista; mone a ballar!

Puja la música discotequera. Jesica es mou molt animada i disposta a cremar totes les calories del món.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s